Felaktiga uppsägningar kan få kännbara konsekvenser

Vad kan hända arbetsrättsligt om du som arbetsgivare inte gör rätt vid exempelvis en uppsägning? Resultats arbetsrättskrönikör Anneli Lönnborg gästar Reko-podden och reder ut vad som gäller.

 

Arbetsrätt är ett område som blir allt hetare. En förklaring är att det som arbetstagare i dag är enkelt att ta reda på vilka rättigheter man har.

 

– Det ser vi inte minst i domstolsprocesserna som blir fler och fler och ofta rör uppsägningar där arbetstagaren anser sig inte blivit korrekt uppsagd. Som arbetsgivare kan ett felaktigt grundat beslut eller formaliafel bli kostsamt och det är därför viktigt att känna till vad som gäller, säger Anneli Lönnborg, arbetsrättsexpert och advokat på Gernandt & Danielsson, samt återkommande krönikör i tidningen Resultat.

 

Nu har hon, tillsammans med Resultats chefredaktör Charlotta Marténg, gästat Reko-podden för att prata arbetsrätt. I podden pratar Anneli Lönnborg bland annat om vad som gäller vid uppsägningar och vilken rätt man har till semester vid olika typer av anställningar.

 

–  Vi tar också upp vad som kan hända om du som arbetsgivare inte gör rätt, säger Anneli Lönnborg.

 

Podden hittar du här: https://www.far.se/opinion/reko-podden/

 

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat